מהרשמה לאוניברסיטה ועד הוצאת הויזה - שלב אחר שלב

שלב 1 – בחירת מוסדות הלימוד אליהם תגישו
בשלב זה עליכם להחליט, לפני הכל, האם ברצונכם ללמוד בקולג׳ קהילתי או במוסד ארבע שנתי. חשוב מאוד לקרוא את שני המאמרים הבאים: ׳ההבדל בין קולג׳ קהילתי לאוניברסיטה׳ ו – ׳תכנית ה – 2+2׳. לאחר שלקחתם את ההחלטה, הגיע הזמן לחקור את האוניברסיטאות המתאימות לצרכים שלכם. בבחירת האוניברסיטה יש להתחשב במספר גורמים:
1. גובה שכר הלימוד ויוקר המחיה
2. דירוג האוניברסיטה בתחומכם
3. אחוזי קבלה
4. האם קיים מימון לתלמידים זרים
באתר הזה תוכלו להסתכל על דירוג כללי של האוניברסיטאות בארה״ב וגם לפי תחום. בנוסף, האתר מפרט את עלות שכר הלימוד ואחוזי הקבלה של כל אוניברסיטה. תמיד עדיף לקרוא על דירוגים ממגוון מקורות בכדי לקבל תמונה מדויקת יותר. ככלל, אוניברסיטאות ציבוריות לא יעניקו לכם את אותו סיוע כלכלי שיכולות להעניק אוניברסיטאות פרטיות, וזאת משום שהן מבדילות בין אזרחי ארה״ב לזרים. לכן, אל אף שהשכר לימוד נראה גבוה יותר באוניברסיטה פרטית, הסיוע שתקבלו יכול במקרים מסוימים להוריד את העלות מתחת לאוניברסיטה ציבורית. באוניברסיטת הרווארד שכר הלימוד עומד על 54,000$ בפועל, ממוצע ההוצאה השנתית של סטודנט עומד על 15,000$. חישוב הסיוע הכלכלי הוא בהתאם להכנסת משק הבית שלכם וברוב אתרי האוניברסיטאות מצוי מחשבון המעריך את הסיוע שתקבלו. חשוב מעוד שתציגו את התמונה הכלכלית האמיתית שלכם. אוניברסיטאות כיום יכולות לבחור אם תהליך ההרשמה אליהן הוא Need Blind / Need Aware. כלומר, יש אוניברסיטאות אשר מסתכלות על מצבכם הכלכלי בזמן תהליך הקבלה לאוניברסיטה והוא הופך להיות פקטור בקבלה שלכם. מנגד, יש כאלו (לרוב פרטיות עם הון עצמי גבוה) אשר יסתכלו על מצבכם הכלכלי רק לאחר שהתקבלתם. ניתן לבדוק על כך באינטרנט מבעוד מועד.
שלב 2 – לקיחת המבחנים הנדרשים
במאמר הזה ניתן לקרוא בהרחבה על מבחני הקבלה השונים. במידה ובחרתם ללמוד בקולג׳ קהילתי, תאלצו לקחת אך ורק מבחן רמת אנגלית – TOEFL / Duolingo English Test. הטיפ שלי הוא תמיד להעדיף לקחת מבחן ה – Duolingo מפני שהוא קצר יותר וידידותי (45 דקות לעומת 3 שעות.) יש לוודא באתר או לפנות למוסד הלימודים ולשאול האם הם מקבלים את המבחן.
במידה והחלטתם לבחור בדרך של מוסד לימודים 4 שנתי, נושא המבחנים קצת מסתבך. מלבד בחינת האנגלית שתדרשו לקחת, תיגשו גם למבחן SAT / ACT. בנוסף, תידרשו להציג את ציוני הבגרות שלכם, אז מי שחושב שצריך לשפר אותם, זה הזמן. ולסיום, במידה ואתם מכוונים להגיע לאוניברסיטה תחרותית, מומלץ שתיגשו גם ל – SAT Subject Tests.
מאוד חשוב שתבנו לוח זמנים מתאים בהתאם למועדי הדד-ליין של ההרשמות. חשוב להשאיר לכם מספיק זמן לימוד למבחנים ולכתיבת החיבורים.
שלב 3 – תהליך ההרשמה
כאן יש אופציה של חישוב מסלול מחדש בהתאם לתוצאות מבחני הקבלה שלכם. קיבלתם תוצאות לא מספקות? אולי כדאי לתאם ציפיות ולהגיש לפחות מוסדות לימוד תחרותיים מפני שכל הרשמה עולה כסף וזמן. במידה וקיבלתם תוצאות טובות מהמצופה, כדאי אולי להגיש ליותר מוסדות לימוד תחרותיים שבהרבה מהמקרים גם יתנו לכם סיוע כלכלי נדיב יותר. כמובן, תמיד אפשר לבחור בתכנית ה – 2+2 עליה הרחבתי כאן.
ברגע שהחלטתם סופית על מוסדות הלימוד, יש להתחיל לעבוד על תהליך ההרשמה בהתאם להוראות באתרי מוסדות הלימוד. לצורך תהליך זה, מומלץ מאוד לקרוא את המאמרים של ליסה ולאורה מחברת Essay Prose הנמצאים באתר. ליסה ולאורה ליוו אותי בתהליך ואני מאוד ממליץ להשתמש בשירות שלהן לצורך כתיבת קורות החיים והחיבורים השונים. ליסה ולאורה הן אמריקאיות יהודיות שמאוד ישמחו ללוות ישראלים בתהליך הקבלה שלהם. ישנם דברים הנראים לנו כישראלים מובנים מאליו, אך זהו לא המצב בארצות הברית. לכן חשוב לפרט על תנועות נוער, שירות צבאי, וכו׳.
ככלל, אני ממליץ להירשם לסמסטר סתיו (לפעמים זאת ההרשמה היחידה) מפני שלפעמים ישנם כספי סיוע שלא יהיו זמינים בסמסטר אביב. בקישור הזה אצרף לדוגמה את רשימת הדד-ליין של אוניברסיטת קורנל לתלמידים זרים. רוב לוחות הזמנים יהיו מאוד קרובים במרבית מוסדות לימוד ה-4 שנתיים. לגבי קולג׳ים קהילתיים, הדד ליין הרבה יותר גמיש. כמובן שיש להסתכל מראש באתר של המוסד הרצוי ולגזור את הזמנים שלכם בהתאם.
שלב 4 – תהליך הויזה
מזל טוב! התקבלתם לאחד ממוסדות הלימוד אליהם כיוונתם. הגיע הזמן לבירוקרטיה האמריקאית (מקווה שיום אחד תתרגלו אליה). אל דאגה, לכל מוסד לימודים ישנה מחלקה שמכירה ועוזרת לתלמידים זרים בהוצאת הויזה. בכדי להתחיל בתהליך, עליכם קודם כל להשיב בחיוב למכתב הקבלה שקיבלתם.
1. הכנת המסמכים – צילום מכתב קבלה, צילום דרכון, הוכחה כלכלית (מכתב מהבנק).
2. הנפקת טופס I-20 – לאחר שהעברתם את המסמכים למוסד הלימוד, הוא ינפיק לכם טופס המפרט את משך ועלות הלימודים שלכם.
3. מילוי טופס DS 160 – באתר השגרירות האמריקאית בישראל, יש למלא טופס DS 160 כחלק מבקשת ויזת סטודנט F-1.
4. ראיון בשגרירות – לאחר מילוי DS 160, תוכלו לקבוע ראיון בשגרירות האמריקאית על מנת שינפיקו לכם את ויזת הסטודנט. הדגש בראיון הוא לוודא שיש לכם את המשאבים לממן לפחות שנה אחת מתכנית הלימודים.
תהליך ההרשמה דורש זמן והתמדה, אך הוא אפשרי ורבים עברו אותו. זהו תהליך מלמד שנותן לכם את ההזדמנות להסתכל על העבר שלכם ולהכיר את עצמכם טוב יותר תוך כדי כתיבת החיבורים השונים. התהליך מאתגר אך מספק מאוד.
נתראה שם!